Ik ben een vb. voor studenten hoe ze duurzamer kunnen leven. Ik ben mezelf en durf af te wijken v.d. massa en stimuleer studenten hier ook in. Ik geef hoofdzakelijk les aan Eco & Wildlife studenten.
Ik heb samen met mijn vrouw in 2015 een boomgaard gekocht en ben deze aan het omvormen tot een voedselbos, met een permacultuurmoestuin 800m2. We produceren hier veel van het voedsel wat we eten. Met 6 personen zijn we 100% zelfvoorzienend in vlees/eieren, 80% honing , 60% groenten en 70% in fruit. We hebben rond de 100 fruitsoorten, 20 noten, 10tallen kruiden en +-100 groenten. Nog niet alles is in productie. Op ons perceel staan +-1500 plantensoorten en leeft de steenuil, levendbarende hagedis enz. Wij maken veel in. We besteden hier +-20 uur per week aan.
Ik neem er ook studenten mee naartoe. Diverse studenten starten zelf met een (moes)tuin en lopen hierin ook stages. Met zelf lokaal voedsel produceren kun je echt een groot verschil maken, waarbij mijn insteek is dat je dit beter met behulp van kringlopen en biodiversiteit kunt doen. Zo heeft de lokale natuur er ook nog iets aan.
Vanuit Bedrijfsopleidingen heb ik veel producten ontwikkeld o.a. voor MBO-HBO studenten, die hier handvaten voor geven. Deze zijn te vinden bij Voedselbossen Zuidoost Nederland en Biodiversiteitstresstest.
Verder laat ik studenten nadenken over wat ze eten, hun kleding, consuminderen, mycoremediation en hoe al het leven met elkaar verbonden is. Dit zie je bij de studenten terugkomen in hun producten voor projecten, examens, doorstudeer keuzes en wat ze later gaan doen.

