duurzame docent home

  • Onderwijstype: Voortgezet onderwijs
  • School: Helicon MBO Velp
  • Jaar van aanmelding: 2018
  • Winnaars: 2018

Joost Koks

Uitreiking Joost Koks

Leerlingen Watermanagement ontwerpen groene waterzuivering voor Helicon MBO Velp. Om het afvalwater van school niet te rechtstreeks in het riool te laten afvoeren worden er plannen bedacht om het water op een groene manier te zuiveren en te hergebruiken. Diverse plannen die gepresenteerd zijn aan de directeur, docenten en werkveld. Deze plannen dienen als inspiratie voor de verdere inrichting van de groene leefomgeving rondom de school.

Joost is gekozen als Duurzame Docent 2018 MBO. De jury schreef over Joost: 

"Joost Koks is gekozen tot Duurzame Docent 2018 (MBO) omdat hij constant bezig is om zijn leerlingen bewust te maken van leerlingen hoe de groene leefomgeving duurzame ingericht kan worden. De jury is zeer onder de indruk van zijn project om in de toekomst het afvalwater van het Helicon MBO Velp niet in het riool te laten belanden maar op een groene manier te zuiveren en te hergebruiken."

Anne Remmerswaal verraste Joost tijdens zijn eerste les van de Dag van de Duurzaamheid met het certificaat en de cheque. 

Wat doet Joost met zijn prijs?

Joost gaat het geld gebruiken om samen met leerlingen een werkende maquette voor een groene waterzuivering te maken.  De leerlingen van het Helicon MBO in Velp werken al lange tijd aan het plan op papier, het wordt tijd dat ze kunnen gaan uitvinden of het systeem ook echt werkt. Verder gaat Joost een training volgen om de keuzemodule Duurzaamheid door te ontwikkelen.