duurzame docent home

  • Onderwijstype: Basisonderwijs
  • School: Daltonschool Neptunus
  • Jaar van aanmelding: 2018
  • Winnaars: 2018

Rik Kuiper vierkant

Esther van der Meer schreef over Rik: "Daltonschool Neptunus is een voorloper op het gebied van duurzaam onderwijs. De daktuin is een ware proeftuin. Wetenschap, natuur en technologie worden prachtig verbonden met Rik als grote kartrekker. Rik nomineer ik daarom van harte als Duurzame Docent."

Rik is verkozen tot Duurzame Docent 2018. De jury schreef over Rik:

'Rik Kuiper is gekozen tot Duurzame Docent 2018 (PO) omdat hij al 12 jaar bezig is om van basisschool Neptunus de meest duurzame basisschool van Amsterdam te maken. De jury is onder andere zeer gecharmeerd van de daktuin, waar wetenschap, natuur en techniek prachtig worden verbonden door Rik als grote kartrekker.'

Rik werd op dinsdag 9 oktober in de klas verrast met zijn prijs: een certificaat en een cheque ter waarde van €750 om te besteden aan duurzaam onderwijs. Dit kan een training voor Rik of voor het docententeam. Bij de uitreiking viel direct het boek van de Dag van de Duurzaamheid prominent in de etalage op, de school heeft al zonnepanelen maar gaat voor energieneutraal, morgen gaan ze voorlezen en organiseren ze ook een lunch van 'gered' voedsel. Op de daktuin (met zonnepanelen, sedumdak, weerstation, compostbak, moestuinbakken en...kippen) ging Rik op de foto met zijn certificaat.

Aan de slag!

Rik gaat het prijzengeld besteden aan een aantal concrete oplossingen voor op Basisschool Neptunus. Zo willen de leerlingen graag een ruilkast maken om speelgoed en boeken met elkaar te kunnen ruilen. Ook komt er een grijs water systeem om de daktuin in de zomer van water te kunnen voorzien zonder kraan en wordt er geïnvesteerd in (fruit)bomen en (bessen)struiken voor op het nieuwe groene schoolplein.

Rik Kuiper uitreiking 1 gecomprimeerdRik Kuiper uitreiking 2 gecomprimeerd

Lees meer over dit project