Onderwijstype: MBO
School: Koning Willem I College
Jaar van aanmelding: 2020

Marino de Bruijn is aangemeld door Rob de Vrind.

Marino geeft les op de horeca-afdeling en laat in alle lessen die hij geeft de SDG's terugkomen. Zo leren zijn studenten dat zorg voor elkaar en voor de aarde belangrijk is Ze bereiden vrijwel alleen gerechten die van het seizoen zijn, van de streek en biologisch. Ze laten de Heereboeren in Boxtel de gewassen produceren die ze in hun restaurant serveren. Zo leveren ze de hoogste kwaliteit en op de meest duurzame manier. De koks die hij begeleidt krijgen zo de meest duurzame opleiding die ook nog gaat voor kwaliteit. Dat nemen de studenten voor hun leven mee. Ze koken volgens het principe van de Dutch Cuisine. Dat is voor iedereen die duurzaam wil leven en eten. Je vermindert namelijk het aantal voedselkilometers behoorlijk als je lokaal en bewust inkoopt. Onze Nederlandse boeren en tuinders zorgen iedere dag weer voor heerlijke, verse producten zodat wij ieder seizoen een gezonde keuze kunnen maken.

Met de prachtige producten van Nederlandse bodem bereiden de chefs van Dutch Cuisine verrassende, heerlijke gerechten die ook nog eens goed zijn voor het milieu. Ze kopen lokaal in, rekening houden met wat er te koop is in ieder seizoen en koken via ons 80/20 principe. Groenten heeft bij ons de hoofdrol (80%) en een duurzaam stuk vlees of vis is bijzaak (20%). Zo zijn de gerechten minder belastend voor het milieu en kan jij zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd.