Onderwijstype: Basisonderwijs
School: International School The Hague
Jaar van aanmelding: 2020

20200529141524 head shotManon van Mil is aangemeld door Wieneke Maris.

"Manon is docent van groep 5 op de basisschool van de International School Den Haag. Duurzaamheid en actie tegen klimaatverandering integreert ze zowel in haar lessen, als in de door haar mede-opgerichte climate club. Daarnaast zet ze zich in voor een schoolbrede implementatie van duurzaamheid en de sustainable development goals.

In Climate Club deelt ze en kennis over de lokale leefomgeving, oplossingsgerichte projecten en de sustainable development goals. Voorbeelden van zulke projecten zijn het upcyclen van kleren en tassen in naaiworkshops, een repairshop opzetten, en een kringloop modeshow. Ook heeft ze laatst met haar leerlingen een strandschoonmaakactie gehouden en met het afval een standbeeld van een reiger gemaakt

Ze is een bron van inspiratie binnen de rest van de basisschool op de International School The Hague. Zo deelt ze haar kennis en kunde over duurzaam onderwijs in workshops, en verzameld en deelt lesmaterialen over milieu en natuur, de klimaatcrisis en de SDG’s die gelinkt zijn aan het curriculum.

Haar insteek is altijd om eerlijk te zijn tegenover haar leerlingen maar ze ook een manier te bieden om bij te dragen aan een oplossing, en zo effectief optimistisch te zijn. Door haar energie, positiviteit en kennis weet ze haar leerlingen te inspireren tot actie voor duurzaamheid."

Manon vertelt:

"Bedankt—ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van deze gemeenschap! We have all learned how important it is to be able to connect with each other, to share resources and to learn online this year.

The Climate Club that Wieneke described has also been meeting virtually. We hadden voor de sluiting van de school aan een up-cycled sculptuur van een reiger gewerkt (ontworpen en gemaaky door de kinderen van afval dat ze hadden verzameld).

They have worked on some writing, art and a website about it from home."