Onderwijstype: Voortgezet onderwijs
School: Wellantcollege Sloten
Jaar van aanmelding: 2020

In samenwerking met onze leerlingen hebben we vogelhuisjes, insectenhotels en vleermuisovernachtinghuisjes geplaatst. Ook hebben we biologische bolgewassen geplant om de vogels in het vroege voorjaar te helpen genoeg voedsel te vinden. Ook doen we samen met de wijk mee aan World Clean Up Day. Waarbij leerlingen met de Litterati app het zwerfafval in de buurt in kaart brengen. Helaas stonden de ballonnetjes en slagroompatronen op 1 & 2. : (

De koffieprut van het koffieapparaat gaat in de wormenbak die er dol op zijn. En hebben er zelfs oesterzwammen op gekweekt!
Het tuinafval wat voorheen werd opgehaald door 'n afvalbedrijf wordt nu deels gecomposteerd en daar groeien nu de pompoenen op. Die we straks weer kunnen verwerken in de keuken bij VAP.

Voor het komende jaar willen het vogelhuisjes/insectenhotel project uitbreiden in de wijk om overlast van de buxusmot en de eikenprocessierups beheersbaar te houden. En te voorkomen dat mensen naar chemische bestrijdingsmiddelen grijpen.

Maar ook laten zien waar we als school mee bezig zijn en de bescherming van het milieu in ons groene hart zit opgesloten.