Onderwijstype: Voortgezet onderwijs
School: Citaverde College Nederweert
Jaar van aanmelding: 2020

20200530170650 thumbnail 20191011 151621Duurzame docent Famke Weerts Citaverde College Nederweert

Schooljaar 2019-2020 hebben we het volgende opgezet en gedaan:

  1.  Van grijs naar paradijs heet ons project om hemelwater niet naar het riool maar in het eigen perceel te gebruiken. Alle leerlingen , personeel en de brandweer hebben meegedacht en goede plannen gemaakt. Wensen als een groene pauzeplek, sport: finse piste, buitenlokaal en meer biodiversiteit kunne n dit schooljaar hiermee in vervulling gaan.
  2. Door corona waren er geen leerlingen maar de school-dieren worden toch door leerlingen verzorgd: thuis of op school
  3. PR: De ontwikkeling van vlinders uit de poppen in de poppenkast, die er hangt sinds afgelopen najaar, wordt via de digitale manier doorgegeven aan de leerlingen. Er is een fotoserie over de ontwikkeling van de lente in de schooltuin.
  4. Elke vrijdag komen leerlingen in hun eigen tijd mee helpen bij de dieren, in de kas of de tuin. Ze hebben een eigen moestuin, mogen planten vermeerderen, zaaien, en verzorgen. Afgelopen najaar hebben we zelfs met een klas van onderstam nieuwe appelbomen gemaakt. Die komen natuurlijk ook in de nieuwe schooltuin.
  5. In de docentenkamer kun je thee uit de tuin drinken: er is voor de liefhebbers pepermunt en citroenmelisse aanwezig.
  6. De Smulhaag, de mandarijnenstruik , aardbeienplanten en de tuinzuring zijn planten waarvan de leerlingen regelmatig een lekker hapje kunnen nemen. Er wordt in de schoolkeuken gekookt met zelfgekweekte groenten en kruiden.
  7. Verder ben ik actief in het team Eco-school. We hebben al de zilveren vlag en dit jaar proberen we de groene (=gouden) vlag te halen.

Op elk van de punten kan ik uitgebreid ingaan. Je bent meer dan welkom met je vraag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.