Onderwijstype: HBO
School: HZ University of Applied Sciences
Jaar van aanmelding: 2020

Ferdinand SpinnewijnFerdinand is aangemeld door André de Hamer:

"Als sociale duurzaamheid een gezicht moest krijgen, dan zou dat van Ferdinand Spinnewijn gekozen kunnen worden. Voor alle pabostudenten van de HZ is hij de steun en toeverlaat. En dat al zo'n twintig jaar. Ik ken geen pabodocent die zich zo bekommert om zijn of haar studenten dan Ferdinand. En dat mag best wel eens genoemd worden!"

Ferdinand werkt al zo'n 20 jaar op de HZ in Vlissingen. Voordat hij hier startte was hij werkzaam in het basisonderwijs. Eerst als leerkracht, later als directeur. Op een bepaald moment wilde hij graag 'de andere kant' van het werk meemaken. Hij vertelt:

"Het mogen/kunnen begeleiden van toekomstige collega's leek mij fantastisch werk. 'Toeval bestaat niet',  op het moment dat deze gedachten door mijn hoofd speelden werd ik benaderd door de HZ met de vraag of ik extern stagebegeleider wilde worden. Ik hoefde daar geen seconde over na te denken, dit wilde ik heel graag. Op dit moment mag ik al zo'n 20 jaar mensen begeleiden van zowel de voltijd opleiding als van de zij-instroom. Daarbij staat voor mij de (individuele) student, het welbevinden van, verreweg bovenaan in mijn werk. Ik wil er graag zijn voor de studenten, wil ze graag verder op pad helpen en ze helpen met oplossen van allerlei obstakels waar ze tegen aan lopen. Uiteraard op basis van wederzijds vertrouwen en respect. Het woord 'liefde' vind ik in alles zo essentieel. Overigens,als studieloopbaan coach van een tweedejaars groep vind ik ook groepsvormende activiteiten belangrijk. Naast het begeleiden van studenten ben ik ook o.a. actief als docent Geschiedenis binnen de opleiding."