Koen Glorie - Clusius College Castricum

Koen is genomineerd door Eco-Schools Nederland als Duurzame Docent. Samen met Michel Walda en Nardus Acquoij is Koen verantwoordelijk voor de werkgroep Go Green, die ze gezamenlijk met leerlingen hebben gevormd. 

Hierover vertelt Koen:Koen Glorie

"Wij zijn jaren geleden aangesloten bij Eco-schools en zijn begonnen met betrokken leerlingen om de school langzaam te verduurzamen.

Als Clusius College Castricum zijn we duurzaam en wilden we dit uitdragen naar de omgeving en de leerlingen. Onze eerste grote verandering was afval scheiden. Alle afvalbakken uit de lokalen zijn verwijderd en er zijn centrale afvalpunten voor in de plaats gekomen. Er staan nu in het gebouw vier verschillende soorten afvalbakken om de leerling en de leraar bewust te maken van verschillende soorten afval. De volgende stap waar we nu mee bezig zijn is het verminderen van afval in zijn algemeen.

Duurzaamheid dragen we uit door middel van een werkgroep die bestaat uit leerlingen en docenten genaamd Go Green.

Ons nieuwste aanwinst is de ElectriciTree, een oplaadpaal op zonne-energie. Leerlingen kunnen op het schoolplein hun telefoon opladen via zonne-energie. Deze paal gaat ook gebruikt worden voor de lessen techniek en Nask."

Koen Glorie extra                                       Koen Glorie extra 2