Corrie Verharen verzorgt de natuur- en milieulessen op De Wegwijzer. Een voorbeeld hiervan is het Plastic Soepproject. Zij vertelt:

" In maart gingen wij weer, als supporter van Nederland Schoon, aan de slag voor het milieu. Dit keer hadden we als doel, aandacht besteden aan het probleem van de Plastic Soep. Zo wordt de afvalberg van plastic in zee genoemd. Al dat plastic in de oceanen wordt grotendeels veroorzaakt door mensen. Afval op straat en in de bermen komt, via sloten, rivieren en kanalen, in onze oceanen terecht. Miljoenen dieren zoals vogels, zeehonden en dolfijnen worden daarvan het slachtoffer. Wij willen als school de kinderen bewust maken van het probleem en samen met hen een steentje bijdragen aan het opruimen van zwerfafval.

Daarom zamelden wij gedurende de maand maart zwerfplastic in en knopen dat aan het hekwerk. Plastic flesjes werden verzameld en per 50 stuks in de boom gehangen. Als tegenprestatie ontvingen alle kinderen een duurzame boodschappentas en een feestelijke button."

Corrie Verharen