Emin Kececi: enthousiast, bevlogen, schaakt graag op meerdere borden en laat overal van zich horen. Zo maakt hij bijzondere initiatieven zichtbaar, zet hij de dromen van docenten en studenten in de schijnwerpers en brengt hij idealisten uit verschillende netwerken bij elkaar.

Zo vertrok in juni 2018 een groep MBO-studenten van het Regio College (opleiding: assistent in de gezondheidszorg) onder zijn leiding naar Dublin. Een interessante bestemming, want Ierland wil koploper worden op het gebied van Duurzaamheid. In Dublin deden de studenten onderzoek naar duurzaamheid in de gezondheidszorg. In december 2018 presenteerden zij de resultaten aan medestudenten en docenten. Een jury onder leiding van Marjan Minnesma (directeur Urgenda) deelde een prijs uit aan het beste onderzoek. In april 2019 werden de resultaten gepresenteerd tijdens het Symposium Duurzaamheid in het mbo ZORG-onderwijs.

Emin is ook één van de drie meesters van Meesters met Dromen. In februari 2019 presenteerde hij samen met Bart Ongering (Meester Bart) en Yasin Yaylali een onderwijsmanifest. Dit was het resultaat van een 24-uur durende onderwijsmarathon (dag en nacht van 30 juni op 1 juli 2018) waarin zij 100 idealisten uit het onderwijs ontvingen. Ondertussen werd hij ook mede-oprichter van Teachers for Climate en ging op het Regio College ook het werk door. In het project StartUP! Excellent Ondernemen presenteerden leerlingen van het Regio College het business plan voor een eigen duurzame onderneming aan vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. De winnaar kreeg een startkapitaal.

Iemand die zoveel idealisten bij elkaar weet te brengen, verdient absoluut een plaats in de eregalerij van duurzame docenten.

Duurzaamheid in de gezondheidszorg

Meesters met Dromen

Teacher for Climate